Historie

Bozo Trappenbouw B.V. is een bedrijf met een lange historie.

In 1901 richten de heren Bouwman en Van Dam een machinefabriek op.

In 1926 gaat de heer J. Bouwman zelfstandig verder aan het Nieuwe Kerkhof te Groningen. Vanwege ruimtegebrek verhuist het bedrijf in 1929 naar de Soendastraat in Groningen. De beide zonen zijn inmiddels ook werkzaam in het bedrijf, reden voor een naamswijziging Fa J. Bouwman & Zonen. De merknaam is Bozo (Bo + zo).

In 1937 wordt het bedrijf overgenomen door de zonen H.S. en J.E. Bouwman. Er worden producten gemaakt voor o.a. confectie-industrie, ketelnippels voor verwarmingsketels en de nieuwe lichtgewicht Bozoladder. Vanwege de aanleg van de noordelijke ringweg ziet het bedrijf zich genoodzaakt uit te zien naar een nieuw pand.

In 1948 is de productie zeer divers, zo maakt men: constructies, ladderwagens, laddersteigers, plintradiatoren, transportbanden, banderolleermachines, bloembollensorteermachines.

In 1971 verhuist men naar het nieuwe Industrieterrein aan de Rouaanstraat in Groningen.

In 1972 wordt de firma Bouwman & Zonen omgezet in Bozo Metaal BV. De directie wordt overgenomen door Dieter Stok, echtgenoot van Mattie Bouwman. Hoofdactiviteit is naast stoelen en ketelnippels de verkoop en verhuur van diverse klimmaterialen. In deze jaren wordt echter ook een begin gemaakt met de fabricage van vaste trappen. De vraag naar trappen groeit, reden om nieuw personeel aan te trekken.

In 1997 wordt Bozo Trappenbouw B.V. opgericht door Bozo Beheer en Oostland Beheer. Door ruimtegebrek verhuist Bozo Trapppenbouw B.V. in 2000 naar de Industrieweg 12 in Hoogezand. De fabricage van stalen trappen en vluchtladders vallen onder beheer van Bozo Trappenbouw B.V. De handelsactiviteiten m.b.t. ladders, hoogwerkers, nippels en stoelen blijven onder het beheer van Bozo Metaal B.V. in Grroningen.

In 2002 neemt Oostland Beheer BV de aandelen over van Bozo Beheer B.V. en wordt daarmee voor 100% eigenaar van Bozo Trappenbouw B.V.

In 2005 ondergaat het bedrijfsgebouw aan de Industrieweg een "facelift". In eigen beheer wordt er een nieuwe voorgevel met luifel en extra raampartijen aangebracht. Ook de huisstijl is vernieuwd en wordt het nieuwe logo op gevel aangebracht. 

In 2014 wordt Bozo Trappenbouw B.V. na een faillissement overgenomen door DJK Zuidbroek, onderdeel van PMF Uithuizen. Het bedrijf wordt verhuisd naar Zuidbroek waar de produkten in een afzonderlijke hal worden gefabriceerd.